Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8965
  Anonym
  Inaktiv

  Är det vanligt att överförmyndaren har arvodesriktlinjer för vissa.insatser under bevaka rätt tex 5% på pbb för att sälja en fastighet, 5 % för skuldsanering. o s v
  Att överklaga ett beslut från t ex försäkringskassan finns inte med under riktlinjerna och därför skall inget förhöjt arvode betalas i det fallet.

  #9084
  Anonym
  Inaktiv

  En av mina ÖF vill att man anger hur många timmar man vill ha ersättning för. Sedan finns det i riktlinjerna specificerat vilket timarvode man kan få för olika typer av arbeten. Juridiskt kvalificerat ger mer än att hjälpa HM flytta. En “vanlig enkel” överklagan, räknas nog som att det ingår i uppdraget. Jag överklagade så sent som i veckan ett beslut om nekat bostadstillägg. Det tog nog inte 15 minuter i anspråk och blev framgångsrikt.

  #9085
  Anonym
  Inaktiv

  Öf brukar stödja sig på rekommendationer från Sveriges Kommuner och Landstings förbund (SKL). Detta är ju dock precis vad det heter – riktlinjer! Dvs inget tvingande för varje enskild öf. Till de relativt nya ställföreträdare som frågar om arvoden brukar jag alltid framhålla;
  -det är viktigt att du förstår att det inte är ett jobb du ersätts för utan ett förtroendeuppdrag,
  -var noga med att föra anteckningar så att du kan redovisa vilken insats du gjort så noga som möjligt,
  -överklaga alltid arvodesbeslut som du tycker är felaktiga. (Det händer att öf gör fel och då kan beslutet ändras innan det går till Tingsrätten. Man adresserar överklagandet till Tingsrätten men sänder det till öf).

  Om du är intresserad av Sveriges Kommuners och Landstings förslag till ersättningsregler så kan du gå in på http://skl.se/ och söka på cirkulär C 07:74.

  #9286
  Anonym
  Inaktiv

  Att överklaga försäkringskassans beslut om assistensersättning kräver en hel del jobb, betydligt mer än att sälja en bostadsrätt och ska naturligtvis synas i arvodet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.