Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13880
  Anonym
  Inaktiv

  Min HM har sedan ca 25 år varit bosatt och arbetat i Sverige, men kommer ursprungligen från Argentina. Det har nu, några månader in i mitt uppdrag, kommit till min kännedom att min HM ska ha ett bankkonto och få pension i Argentina. Min HM har inte möjlighet att vara behjälplig p g a kognitiva nedsättningar, min HMs släktingar finns endast i Argentina och har bara delvis möjlighet att hjälpa mig.
  Jag undrar om finns det något officiell kontaktväg för mig till utländska myndigheter/banker i ett sådant här ärende? Jag vet inte ens vilken bank det gäller i Argentina.
  Jag undrar också vad som krävs för att jag ska kunna möjliggöra att min HM här i Sverige nyttjar sina tillgångar som finns i Argentina? Pensionen t ex, verkar vara ”låst” i Argentina.
  Alla tips mottages tacksamt!

  #13908
  Anonym
  Inaktiv

  Hej Duvan
  Mitt tips är att vänd dig i första hand till din HMs bank och hör efter om de kan vara behjälpliga, att flytta pensionen från hemlandet hjälper fler banker till med och de har även kontakt med bankkontor i utlandet. Sveriges ambassad i Argentina är även en väg att gå. Sveriges pensionsmyndighet har ej avtal med pensionsmyndigheten i Argentina så de kan ej vara till hjälp. Du kan givetvis kontakta Argentina pensionsmyndighet direkt via ombud ge fullmakt (roxy of variables) om du inte kan få hjälp med att få ditt registerutdrag godkänt av notarius publicus så du får agera i Argentina.
  Det är en start iaf

  Du bör överväga om denna del i Bevaka rätt för din HM medförskälig kostnader för att ta hjälp i Argentina gagnar din HM då det finns en risk att du ej kommer att få tillgång till dessa pengar.
  MVH Jennica

  #13920
  Anonym
  Inaktiv

  Tack Jennica! Jag ska testa detta.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.