Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9721
  Anonym
  Inaktiv

  Jag kommer behöva beställa saker åt huvudmannen, t ex bläckpatroner till huvudmannen, kapitalvaror som t ex tv och möbler, även kommunikatiobshjälpmedel.. Kan jag som god man beställa saker i huvudmannens namn mot faktura?
  Jag kan ju antagligen inte beställa varorna med huvudmannens bank-kort då behöver man nog logga in på bank-id, så då är ju inte det ett alternativ.
  Vad är alternativen för mig som god man att göra dessa inköp som jag blivit ålagd att göra åt huvudmannen.
  Är det nödvändigt att det är huvudmannens namn som står på faktura, går det bra att det står god mannens namn?

  #9722
  Anonym
  Inaktiv

  Om det är ett godmanskap så bör du vara noga med att ha huvudmannens skriftliga godkännande av beställningarna eftersom du tycks vara kapitalvaror som betingar ganska högt värde. Du har väl anordnat särskild postadress? Då är det lämpligt att du beställer i huvudmannens namn med leverans till din adress, kan jag tänka. Alternativt så beställer du med avvikande faktura adress så att fakturan går till dig med den produkten levereras till huvudmannen. Om inte huvudmannen själv kan hämta produkten det är den levereras så är det inte din skyldighet att göra det utan du kan beställa någon som gör detta mot huvudman. Det bör absolut vara huvudmannens namn på fakturan så att det framgår att det är huvudmannen som är beställaren.

  #9723
  Anonym
  Inaktiv

  Ja det absolut viktigaste är att det står huvudmannens namn på fakturan!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Redovisning” är stängt för nya ämnen och svar.