Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12740
  Anonym
  Inaktiv

  Min HM ska gå över till en annan vårdgivare (hen har personligassistans) då HM nuvarande vårdgivare blir uppköpta av den nya som det är tänkt att HM ska följa med till. En i personalen till HM har valt att inte följa med till övergången och därmed avslutat sin anställning. Men nu försöker den personalen påverka HM så pass att HM ej vill följa med till den nya vårdgivaren utav vill hellre med dit där den personalen valt att sluta ska börja arbeta.
  Vad har jag som god man för befogenheter här?

  Saken hör till den också att den personalen som har slutat har även brutit mot tystnadsplikten och samtalat om HM med hennes nya arbetsgivare.
  Personen har även uttryckt sig att om HM skulle ha varit en alkoholist och vill “ta sin sista sup” så skulle hon stödja de och hjälpa HM med att göra de oavsett om det betyder att HM liv inte går att rädda.

  #12741
  Anonym
  Inaktiv

  Hej!
  Om jag förstår dig rätt är ärendet ett godmanskap? Och då har huvudman kvar sin rättshandlingsförmåga. Du, god man, är att betrakta som en rådgivare, men bestämmer inte. Huvudman beslutar. Det är okej att lämna råd och informera. Men beslutet ska tas av huvudmannen.

  Tommy Ekman
  Godmanspanelen

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.