• Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast för 7 år sedan av Anonym.
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5069
  Anonym
  Inaktiv

  Jag har en deklarationsfråga – finns det möjlighet för huvudmannen att göra avdrag i deklarationen när hen själv betalar arvodet till gode mannen? I så fall under vilken rubrik i deklarationen? Finns det en särskild deklarationsbilaga som också ska fyllas i? Tacksam för svar.

  #5423
  Anonym
  Inaktiv

  Ja, om det finns tillgångar i kapital, egendom och/eller värdepapper som ställföreträdaren måste förvalta aktivt. Då brukar SKV (ibland) medge avdrag för den del av arvodet som avser “förvalta egendom”. Är du osäker om det finns “tillräckliga” tillgångar att “räkna med” så råder jag dig att ansöka om avdraget. Det har man alltid rätt att göra.

  #5425
  Anonym
  Inaktiv

  Tack !

  #5429
  Anonym
  Inaktiv

  Det har skett en förändring vad gäller avdrag. Från 1 januari 2016 får inte man inte göra avdrag för förvaltningsutgifter, de flesta av de delar som får anses ligga inom godmansuppdraget. Här finns mer info om vilka avdrag kring förvaltning som får göras: http://www4.skatteverket.se/rattsligvagledning/353952.html?date=2016-04-11

  #5430
  Anonym
  Inaktiv

  Ja, men förändringen påverkar inte uppdrag där huvudmannen har stora eller väsentliga tillgångar som kräver mycket aktiv förvaltning. Man har alltid rätt att ansöka när man deklarerar för huvudman – det gör jag och har fått igenom när huvudman har stora tillgångar.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.