Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8880
  Minna
  Keymaster

  Idag lanseras RFS nya filmer! Titta och sprid gärna: http://www.rfs.se/minratt-filmer

  Ett viktigt syfte med filmerna är att göra barnet/ungdomen mer delaktig i insatsen god man för ensamkommande barn.

  Vad kan då god man göra för att involvera barnet så att det blir delaktigt? Calle, en av de medverkande i filmerna sa så här vid dagens seminarium:
  “Det gäller att vara ihärdig och att få till det där vardagssamtalet och långsiktigheten för barnet. Här är god man jätteviktig. ”

  Premiär för RFS nya filmer

  Vad är dina bästa tips för att göra barnet delaktigt?

  Minna, RFS kommunikatör

  • Detta ämne redigerades för 5 år, 2 månader sedan av Minna.
  #8903
  Anonym
  Inaktiv

  Mitt bästa tips för att göra barnet delaktig är att prata med barnet om vad som händer. Stort som smått. Jag brukar till exempel vara tydlig med ensamkommande flickor om varför jag är så restriktiv med resor till andra länder (gäller vit PUT) eller besöka släktingar på annan ort. Att jag är orolig för tex risken att de blir bortförda och bortgifta. Det är ett barn jag pratar med, men det är ett barn med större erfarenheter än vad vi själva ibland har, därför väljer jag att vara öppen och involvera min huvudman i det som berör omsorgen om dem. De måste få möjligheten att förstå för att kunna förhålla sig till hur vi resonerar och hur vårt system ser ut. De små samtalen om vardagen banar vägen för de tyngre samtalen. Mina flickor har inte alltid varit nöjda med mina beslut men de vet att jag genuint bryr mig om dem och vakar över dem.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Projekt: Min rätt – Din roll” är stängt för nya ämnen och svar.