Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13261
  Anonym
  Inaktiv

  Hej,
  Jag har två uppdrag som “Tillfällig godman” för ett arvskifte , omfattningen är “Bevaka rätt vid motstridiga intressen”.
  Jag undrar om jag behöver fylla i blankett “Förteckning över tillgångar och skulder”,?
  Det står inte i informationsbladet, men när jag haft andra godman uppdrag (då inte tillfälliga och inte för barn under 18år) har jag alltid börjat med att redogöra för huvudmannens ekonomi.
  (Det finns inga tillgångar eller skulder men om blanketten ska in, så ska den ju in oavsett).

  mvh
  Anna

  #13910
  Anonym
  Inaktiv

  Ojoj du har givetvis redan svaret gällande denna fråga då det gått flera månader sedan du ställde den. Det skall allt så i FB 11:2 ärenden lämnas in “Förteckning över tillgångar och skulder”. Jag anar att du ställde frågan till din ÖF och hade svaret redan 🙂

  #14532
  Anonym
  Inaktiv

  @Jennica, anna1 och ni andra: Behövs det verkligen?
  Jag har varit tillfällig god man för motstridiga intressen tidigare, men då fanns det ju en annan God man som höll ordning på tillgångar och inkomster. Jag hade bara bevaka rätt för LSS under några månader. Ingen frågade mig efter tillgångar.
  Samma sak nu, jag har tre tillfälliga uppdrag. I två av dem finns det redan en god man (syskon till HM som också ska ärva) och jag har bara “bevaka rätt i dödsbo” i de fallen. Jag har inte förvalta egendom. Ingen har sagt något om att jag ska skriva en tillgångsförteckning. Det borde vara syskonets sak att hålla ordning på tillgångarna.
  I det tredje fallet har jag också bara bevaka rätt, men där är det i princip ett dödsbo som är min huvudman. Där kommer jag att redovisa, men där finns ingen annan ställföreträdare. Eftersom dödsbon inte har så mycket löpande intäkter eller kostnader, utöver räntor och mitt arvode, så blir förvaltningen i vilket fall tämligen enkel. Men inte ens där tror jag det blir aktuellt med en tillgångsförteckning eftersom alla tillgångar kommer att framgå av bouppteckningen och skiftet.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.