Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5053
  Anonym
  Inaktiv

  Min huvudman (godman uppdrag) kan inte fysiskt ta sig till banken och har aldrig haft ett bankkonto. Jag var idag hos HB för att få en ansökan som jag om den bevittnades trodde skulle göra det möjligt att öppna konto för huvudmannen, men det trodde inte den anställda på HB. Hon sa att jag kunde mejla henne läkarintyg för att hm inte kan ta sig till banken skulle hon kolla med deras juridiska avdelning om det gick att lösa på annat sätt. Min hm skulle om jag beställde bärhjälp och hon fick det beviljat kunna ta sig till banken, med mycket stort besvär så jag undrar om det verkligen ska behöva vara så?

  #5368
  Anonym
  Inaktiv

  Så svårt ska det inte behöva vara. Börja med att läsa bankföreningens egen skrift om hur man kan gå till väga och hänvisa till den.

  https://rfs.se/godmanskap/Kunskapsbank/Bankfragor-for-stallforetradare-for-barn-och-vuxna1/

  Om det inte löser frågan så återkom gärna.

  #5375
  Anonym
  Inaktiv

  Tack, jag ansökte om Ica banken istället och tror att jag även där får problem för det står att kortet måste hämtas ut av adressaten på utlämningsstället. Jag ska försöka få hämta ut det med mitt registerutdrag och min huvudmans legitimation annars får jag försöka ett varv till med en vanlig bank och den skrift du hänvisade till.

  #5376
  Anonym
  Inaktiv

  Med registerutdraget kommer man långt.
  Jag har hämtat ut ICA-kort med det, även utan HM legitimation.

  #5377
  Anonym
  Inaktiv

  Jag fick hämta ut bankkortet men inte utan fajt.
  Jag hade läst på innan och visste att godman har rätt att hämta ut brev som om de var huvudmannen, men jag hade ändå med mig huvudmannens legitimation. Trots det sa killen på utlämningsstället nej!
  Jag bad han googla men det vägrade han, jag tog då fram en kopia av mitt registerutdrag och han sa att OM det var en kopia som jag fått från Överförmyndarnämnden så kunde han acceptera den men hade jag tagit kopian själv så gick det inte. Jag sa att jag fått kopian av ÖFN, och då fick jag hämta ut.
  Detta är mitt första godman uppdrag och aldrig hade jag kunnat ana att jag skulle mötas av sån ovilja att hjälpa godamän att kunna hjälpa sina hm. Men jag får bli tuffare och se till att alltid ha med mig registerutdrag och utskrifter av praxis och regler.

  #5378
  Anonym
  Inaktiv

  Är det ditt första uppdrag så kommer du att få många tillfällen att utbilda bankpersonal, “posten”, biståndshandläggare, anhöriga m.fl.
  Jobbigt men härligt när man når fram till HM bästa!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.