• Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 4 år sedan av Anonym.
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10346
  Anonym
  Inaktiv

  Om man tillträder som god man till en huvudman som har skulder på ungefär 35 000 kr som ligger hos olika Inkassobolag. Enda inkomsten han har är försörjningsstöd från kommunen. Detta innebär att utrymmet att göra avbetalningsplaner på skulderna är små eller obefintliga.
  Kan man då begära att huvudmannen ska börja göra små avbetalningar på sina skulder hos Inkassobolag, är det rimligt att de finns utrymme till detta när man den låga inkomsten?
  Kan en kontakt med kommunens budget och skuldrådgivare leda till något? Finns de möjligheter att få skuldsanering fast skulden är förhållandevis liten och om man inte gjort några avbetalningar?
  Tacksam för råd.

  #10347
  Anonym
  Inaktiv

  Om huvudmannen får försörjningsstöd finns inget utrymme för att göra avbetalningsplan. Som ställföreträdare har du ju också uppdraget att bevaka rätt och sörja för person. Det innebär att du ska se till att din huvudman har det förbehållsbelopp hen har rätt till att leva av. Om du har en samlad bild av skulderna tycker jag att du kan ta itu med att försöka få en skuldavskrivning till stånd. Det är inte alltid skuldens storlek som avgör om skuldavskrivning beviljas utan snarare en bedömning om huvudmannens framtida möjligheter att kunna betala sin skulder. Att börja med ett besök hos kommunens skuldrådgivare är en god idé.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.