Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5079
  Anonym
  Inaktiv

  Som ny god man har jag en fundering angående det här med julklapp. Genom mitt arbete på ett äldreboende har jag genom åren sett att gode män brukar köpa julklapp till sina huvudmän (ur HM:s kassa). Är detta brukligt, och hur redovisas det? Min huvudman har inga anhöriga eller vänner, så en julklapp skulle förgylla hans jul.

  #5448
  Anonym
  Inaktiv

  God man har ingen rätt att ta beslut om att använda huvudmannens pengar för julklappsinköp. Däremot kan god man fråga huvudman om hen önskar sig något i julklapp? Om det inte handlar om en alltför stor summa (på många håll används summan 500kr som riktmärke) så kan man köpa den sak huvudman önskar. Själv köper jag en liten julblomma eller ett vackert kort med mina egna pengar och ger huvudmannen.

  #5449
  Anonym
  Inaktiv

  Att köpa saker som är till (direkt eller indirekt) gagn för huvudmannen ser jag inte vad det skulle vara för problem med. Att vissa sådana saker förkläs till “julklapp” ser jag inte problemet med. Givetvis måste jag alltid ta hänsyn till HM:s egen vilja (när det går) och hans ekonomiska möjligheter.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Gränser för uppdraget” är stängt för nya ämnen och svar.