Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10083
  Anonym
  Inaktiv

  Från i år skickar inte Försäkringskassan ut kontrolluppgifter för de beskattningsbara ersättningar de betalat ut.. De hänvisar i stället till Skatteverket men där krävs ju att man kan legitimera sig med bank-id.. På FK:s hemsida står att man kan kontakta Skatteverket om man själv eller som ombud behöver hjälp med inloggningen. Efter 30 minuters väntan fick jag prata med en handläggare på Skatteverket som var ganska oförstående men som ändå lovade att skicka mig de uppgifter jag behöver. Jag har skickat epost till FK:s huvudkontor och klagat på att de lägger över ansvaret på en annan myndighet och att de borde själva ge service till oss legala ombud som ju inte kan logga in med bank-id för någon annan person. Samma problem med att som legal företrädare legitimera sig för en huvudmans räkning gäller även i andra sammanhang och ökar i takt med digitaliseringen i samhället. Hur kommer vi tillrätta med det?

  #10084
  Anonym
  Inaktiv

  I början av året skickar Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, och andra utbetalade myndigheter, besked om utbetalningsdagar, brutto och skatt, samt eventuella andra avdrag. Nytt utbetalningsbesked kommer om det sker förändring under året. Spara Besked till årsredovisningen. de är dessa överförmyndarnämnden behöver. Endast om det som skickats ut inför förra året förkommit behöver man begära in uppgifterna.

  #10186
  Anonym
  Inaktiv

  En ÖF jag har godkände inte detta besked man får i början av året utan krävde ett årsbesked.
  Jag gick ner till ett Servicekontor för Skatteverket, Pensionsmyndigheten och FK, där skrev man ut en sammanställning på UTBETALNINGEN som gjorts under året.

  #10187
  Anonym
  Inaktiv

  Det var märkligt handlande av din Öf!!?? Hen har ju dessutom underlag av kontoutdraget från transaktionskontot att utgå ifrån?! Men eftersom jag haft många olika kommuner under dryga 25 år vet jag att öf gör olika -.och ibland obegripliga granskningar.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Redovisning” är stängt för nya ämnen och svar.