Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5082
  Anonym
  Inaktiv

  Jag har en hm som inte kan hantera kort och koder, då hm har problem med minnet, då jag har fått ett kort till “mitt” transaktionskonto så ska jag då behöva gå till min hm VARJE vecka för att lämna egna medel pengar? Då blir man ju låst för resten av tiden så länge hm lever. Då har man ingen chans att åka på semester eller ngt. Då ska man noga fundera på OM man vill vara god man åt äldre personer som inte klarar av att hantera kort. Hemtj hanterar inga pengar. Man har ju ingen som vikarierar för en precis

  #5458
  Anonym
  Inaktiv

  Då får du kanske tänka på att hitta andra lösningar? Ett till två besök per månad är normalt vad vi ställföreträdare förväntas göra. Om du införskaffar ett låsbart kassaskrin och delar upp pengar i fyra kuvert skulle väl hemtjänsten kunna öppna skrinet en gång per vecka och ge huvudmannen “veckans kuvert”? (Om du provar så bör du vara noggrann med att få en kvittens på att du lagt pengarna i kassaskrinet). handlar huvudmannen sina livsmedel i huvudsak i en särskild affär kan man ibland få till stånd en överenskommelse om att huvudmannen får handla mot faktura (för en viss summa var vecka) och fakturan går månadsvis till dig.

  #5459
  Anonym
  Inaktiv

  Det skulle man kunna göra faktiskt gömma skrinet på ett bra ställe i lägh och att dom lägger kvitton i där. Det är fiffigt här vi bor, hemtj kommer att beställa mat via en app och varorna kommer hem en gång i veckan och faktura hem, det är toppen. Hemtj beställer med hm, dom står för utrustningen ….:-)

  #8267
  Anonym
  Inaktiv

  Vilken bank är så hjälpsam att du får ett kort till transaktionskontot ?
  mvh

  #8270
  Anonym
  Inaktiv

  Förnärvarande har jag; Danske Bank, Fristående Sparbank, ICA bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar bank, Nordea, Swedbank. Alla ger ut kort med koppling till transaktionskonto. Jag har enbart förvaltarskap.

  #14713
  Anonym
  Inaktiv

  för mig är det oklart med skillnaden i godmanskap och förvaltarskap vad gäller sörja för person.

  Går det att ge tre exempel?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Forumet ”Sörja för person” är stängt för nya ämnen och svar.