Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4993
  Anonym
  Inaktiv

  Det är många val som ska göras för den enskilde individen. Allt från att välja mobiloperatör, telefonabonnemang, elleverantör till att välja vårdgivare och assistansföretag. Hur många företag/leverantörer bör man jämföra innan man gör val för sin huvudmans räkning? Hur resonerar ni andra ställföreträdare?

  #5101
  Anonym
  Inaktiv

  Jag brukar först höra med huvudmannen om hon har några önskemål. Har hon det och de går att uppfylla och om de inte är avsevärt sämre på något sätt får det bli så. Har huvudmannen inga önskemål eller om de inte går att uppfylla väljer jag det som jag tror är bäst för henne och samtidigt är bekvämt för mig, utifrån mina erfarenheter. Några mer ingående jämförelser brukar jag inte göra.

  #5103
  Anonym
  Inaktiv

  Tack för dina råd Anders! Jag hörde en som berättade att han brukar ta in cirka fem alternativ och jämföra, är det fler som gör på det sättet?

  #5105
  Anonym
  Inaktiv

  Jag tycker det verkar överdrivet, det är ju inte fråga om någon offentlig upphandling som ska göras.

  #5108
  Anonym
  Inaktiv

  Jag tror inte att man behöver jämföra så många alternativ. Handlar det om banker får man höra vad huvudmannen har för önskemål och om huvudmannen inte kan uttrycka sin vilja eller inte har några åsikter är det helt ok att själv välja och till och med byta bank. Har man flera huvudmän är det ju dessutom mer effektivt att ha samma bank för alla huvudmän.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Forumet ”Sörja för person” är stängt för nya ämnen och svar.