Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6893
  Anonym
  Inaktiv

  Under jan – oktober har jag varit god man till en person, som från och med november inte längre vill ha god man eftersom hon inte vill betala arvodet, skatt och arbetsgivaravgift. Beslut finns om upphörande av god man.
  Min fråga är nu hur jag ska få ut mitt arvodet i enlighet med beslut från överförmyndaren???????? Kan jag hota med kronofogden och om hon ändå inte betalar, kan jag lämna över kravet till kronofogden?

  #6899
  Anonym
  Inaktiv

  Du ska börja med att skriva en formellt korrekt faktura (räkning) till din fd huvudman och ange det belopp överförmyndaren beslutat du ska ha i arvode. På faktura ska finnas sista betaldag samt att ränta utgår därefter. Dessutom bör du ange att utebliven betalning kan leda till att ärendet lämnas vidare för indrivning. Sedan är det upp till dig om du vill påminna. Får du inte betalt så ska du överlämna ärendet till Kronofogden. Det är då viktigt att du sänt ut en räkning och kan dokumentera vad du gjort för att få ditt arvode. När Kronofogden tagit hand om ärendet medför det en extra kostnad för din fd huvudman. Du behöver inte betala något.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.