Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5047
  Anonym
  Inaktiv

  Är det någon som har erfarenhet av Nordea Bank.

  Det finns ett tranaktionskoto som jag betalar räkningar från:

  Det finns ett sparkonto med förmyndarspärr

  Och så finns det ett personkonto för HM där han har sina fickpengar samt pengar till kläder m.m. Till detta konto är det kopplat ett Visa kort då min HM klarar att själv handla. MEN Nordea säger att de inte kan lägga en spärr på detta konto enbart för att det är kopplat ett kort till det.
  Jag kommer alltså aldrig åt detta konto ens med ok från överförmyndar och jag kan inte se på internetbank om det finns pengar eller inte.

  Enligt Nordea kan det aldrig finns spärr på ett konto där det finns ett kort kopplat till.

  Jag förstår ingenting och är ganska så irriterad.

  På Swedbank och Handelsbanken fixar de allt på en halvtimme men i Nordea tar det en vecka och ändå fungerar det alltså inte.

  Nu har min HM ett konto jag inte har någon koll på och kan inte ens ta bort det eller annat.

  Min HM har mycket pengar och detta känns absolut inte bra.

  Vad gör jag??

  Nordea säger också att inga andra Goda Mön behöver visa Överförmyndaren papper på att det finns spärr på konto.
  Hon tyckte att jag skulle ringa min handläggare……………..

  #5343
  Anonym
  Inaktiv

  Att det inte får finnas en spärr på ett konto där det finns ett kort, har jag också fått som invändning. Efter att visat en hemsida utgiven av Bankföreningen har jag dock fått mitt Handelsbankskontor att tycka annorlunda.

  Min ÖF har aldrig krävt ngn spärr på fickpengskontona. Mina fickpengaskonton (med kort) finns dock hos ICA och Konsum, inte i en vanlig bank.

  Att du inte får ngn insyn i fickpengskontona låter konstigt. Jag får visserligen min insyn bara genom kontoutdrag på papper en gång i månaden, men ändå. Min ÖF vill ha med beloppen och december-kontoutdragen i redovisningen. (Något jag haft betydande problem med hos ICA.)

  #5365
  Anonym
  Inaktiv

  Ni kan läsa mer i bankföreningens egenskrift om vad som ska gälla https://rfs.se/godmanskap/Kunskapsbank/Bankfragor-for-stallforetradare-for-barn-och-vuxna1/

  Sedan vill jag bara förtydliga att en överförmyndnarspärr gäller enbart mot ställföreträdaren, dvs gode mannen/förvaltaren. Inga konton kan spärras för huvudmannen vid ett godmanskap. Vid ett förvaltarskap kan alla konton spärras för huvudmannen, som då enbart får tillgång till det som förvaltaren godkänner.

  Alla gode män ska visa för överförmyndaren att alla konton utom ett är överförmyndarspärrat. Detta sker vanligen vid inlämnade av förteckning och årsredovisning.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”“Det goda livet”” är stängt för nya ämnen och svar.