Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11953
  Anonym
  Inaktiv

  Hej!

  Jag lämnade över ett förvaltarskap nyligen. Den nya förvaltaren vägrar att betala mobilabonnemanget, som jag tecknat åt huvudmannen. Det är bundet i ytterligare ca 18 månader med tillhörande telefon.
  Numret är registrerat på HM sedan många år tillbaka på åtminstone 2 tidigare abonnemang. HM’s namn står självklart på fakturan, men jag var som brukligt tvungen att teckna det åt honom.

  Någon som har tips på hur jag går vidare? Tingsrätt civil stämning? Finns prejudikat?

  HM har det gott ställt. Till saken hör att nya förvaltaren är ökänd för att tvinga sina huvudmän att leva asketiskt. Han har redan sålt GM’s bil, trots att minst 10 000 kronor finns över varje månad.

  Skulle gärna också vilja få förvaltaren förklarad olämplig, då detta beteende är återkommande.

  #11956
  Anonym
  Inaktiv

  Hej!
  Den nya förvaltaren kan inte häva ett bundet abonnemang om fd förvaltare ingick avtalet på ett korrekt sätt. Har överförmyndaren granskat din årsräkning utan att göra något påpekande om att du tagit upp ett abonnemang så finns inte möjligheten att nye förvaltaren vägrar betala räkningen, eftersom huvudman då hamnar hos inkasso eller Kronofogdemyndigheten. Om din huvudman förstår och kan så bör huvudman kontakta överförmyndarenheten och berätta. Om inte din fd huvudman kan göra det så kanske det finns någon anhörig som kan informera Överförmyndarexpeditionen? Du är ju entledigad och bör inte befatta dig med ärendet om det inte är absolut nödvändigt.

  Att få denne ställföreträdare avsatt blir svårare. Att ”man hört” – är hörsägen och duger inte som bevis eller underlag.

  Vänligen
  Tommy, Godmanspanelen

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.