Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5018
  Anonym
  Inaktiv

  “Rollkoll” för gode män.
  Jag skulle vilja få ett nytt område startat för att kunna diskutera omfattningen av uppdraget för gode män.
  Jag har inte 8 armar,
  Jag har inte 8 tim extra fritid.
  Detta gör jag på ledig tid för att jag gillar att göra gott. Men gränsdragning för oss tror jag är viktigt för att vi skall känna att vi gjort “rätt”.
  Är det möjligt?

  #5220
  Anonym
  Inaktiv

  Jag tror många av oss känner igen oss. Man vill mer än vad man har tid till och det är så långt mellan uppmuntrande framsteg/ord (i vissa uppdrag) att man får, i bästa fall, nöja sig med att ingen klagar. När det känns tungt och tiden inte vill räcka till brukar jag försöka stanna upp och kontrollera mig själv: “Jag är beställaren! Vem är utföraren”? -för så måste vi arbeta. I uppdraget ingår inte att vi “ska göra allt” utan att vi ska beställa den hjälp och omvårdnad våra huvudmän behöver.

  #5221
  Anonym
  Inaktiv

  Tack Tommy! Det jag skulle vilja ha lite mera systematiserat i uppdrag är vilka riktlinjer jag som GM har.
  Är det ENDAST och ENDAST bara Föräldrabalken eller är det även Socialstyrelsens skrifter, kommunernas värdegaranti och tex landstingens vårdhandbok och vilka mer det kan vara jag har i min relation med min kommunala “arbetsgivare ÖF” vid sidan om rim och reson med min HM.
  Allting för att uppnå kontinuitet och jämn kvalitet.
  HM är 100%igt vårdboende o dement.

  #5222
  Anonym
  Inaktiv

  Jag är en av dom som känner igen det du beskriver. I mötet med HM som många gånger har en svår situation är det lätt att göra förmycket. Eller känna sig otillräcklig. Jag träffade en LSS-handläggare för ett tag sedan som sa: Men hur kan du klara av detta uppdrag utan att få handledning. Projektet Rollkoll är bra men det finns även behov av handledning. Men i vilken form ????
  Och sedan är det lätt att komma in på sådant som socialförvaltningen eller liknande ska göra.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.