Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12277
  Anonym
  Inaktiv

  Är FV och har begärt ett samtycke om 500′ för att färdigställa en ny bostad till hm. Nu kräver ÖF plötsligt samtycke från en paranoid hm? Aldrig någonsin under mina 15 år varit med om att en hm – som visserligen förstod vad saken gällde vid anordnande av FV för 3 år sedan – men inte förstår sitt bästa i övrigt. Kan det verkligen vara brukligt förfarande. Jag anser att hela situationen är en skymf mot hm som inte litar på någon annan och tror att jag vill ha hans underskrift för att kunna säja hela hans egendom. Å jag som trodde att FV anordnades för att hm inte kan tillvarata sina egna intressen – samtidigt fungerar det inte med att jag måste ha samtycke från hm, för varje mått å steg.

  #12278
  Anonym
  Inaktiv

  Upplys överförmyndaren om att den för vilken förvaltare är anordnad inte har rättshandlingsförmåga och därmed inte kan skriva under något avtal eller medgivande. Har du ett ”fullständigt” förordnande, som omfattar bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person har domstolen i sitt beslut om att anordna förvaltare gett huvudmans rättshandlingsförmåga till förvaltaren.

  Tommy Ekman
  Godmanspanelen

  #12325
  Anonym
  Inaktiv

  skickade hela propen 1987/88:124 s 172 men i vanlig ordning så fås inget svar eller ens en liten reaktion från Öf, de har helt enkelt gått under jorden.

  #12326
  Anonym
  Inaktiv

  Åberopa förvaltningslagens 4 § och begär svar inom fjorton (14) dagar.

  En fråga: har du inhämtat minst två (2) av varandra oberoende offerter för att få arbetet utfört i huvudmans bostad? Det brukar Överförmyndarexpeditionerna begära vid större uttag till specifik insats. Framgår det av din ansökan om uttagsmedgivande hur du ska använda pengarna mer konkret?

  Tommy Ekman
  Godmanspanelen

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.