Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5059
  Minna
  Keymaster

  I RFS Kunskapsbank finns nu en text om hur adresser ska anges för huvudmän som ska ha sin post ställd till sin gode man eller förvaltare. Svensk adressändring rekommenderar att särskild postadress används i folkbokföringen i kombination med att c/o i de fall det behövs (till exempel kan c/o-adress behövas om huvudmannens namn inte står på dörren). Läs denna text med flera i kunskapsbanken http://www.rfs.se/kunskapsbank

  #5395
  Anonym
  Inaktiv

  “observera att om c/o-adress är registrerad går det inte att beställa en eftersändning vid byte av huvudmannens adress”???

  Ska jag tolka det som att om HM har särskild postadress, och sedan flyttar, så kan hn inte få eftersändning från gamla folkbokföringsadressen till den nya?

  #5396
  Anonym
  Inaktiv

  Om det finns en särskild postadress så kommer den att gå före en adressändring. Den post som går till den gode mannen kommer att fortsätta gå till den gode mannen även om huvudmannen flyttar och man ändrar adressen.

  #5397
  Anonym
  Inaktiv

  Jag skriver ut adressetiketter och klistrar över adressen, men behåller namnet, på post som gått fel. Det fungerar snabbt, smidigt och effektivt. Så här:
  EFTERSÄNDES
  Abel Besson
  Smågatan 2
  123 45 Storstad

  Det är viktigt att man inte klistrar över huvudmannens namn utan enbart adressen

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Nyheter” är stängt för nya ämnen och svar.