Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5024
  Anonym
  Inaktiv

  Vad är min skyldighet som god man när det gäller att söka lägenhet? Jag har en huvudman som inte har lägenhet, befinner sig inom vården men ska skrivas ut. Ingen fast inkomst.

  Kommunen ifrågasätter varför jag inte mer aktivt söker lägenhet. Jag går via de kanaler som finns men inget av bolagen är intresserade av att lyssna på mig. Det finns ju inga garantier att hyran kan betalas. Dessutom har de större aktörerna på marknaden ingen möjlighet att ta emot telefonsamtal. De hänvisar till hemsidan.

  Vilken är min roll när det gäller att söka lägenhet? Känner mig mycket ifrågasatt.

  #5237
  Anonym
  Inaktiv

  Jag skulle säga att en god man har ett ganska stort ansvar i denna fråga. En god man är ju den som kan skriva ansökningar om boende och skriva kontrakt för sin huvudmans räkning, särskilt i de fall då huvudmannen inte kan göra det själv. Om huvudmannen riskerar att bli bostadslös så behöver socialtjänsten kontaktas och gode mannen är den som för huvudmannens talan även gentemot dem.

  Om din huvudman har anhöriga så kanske du kan be dem om hjälp för att se om de har några tips på var huvudmannen skulle kunna bo. Anhöriga har dock ingen skyldighet att hjälpa till med bostadsletande, även om många är välvilliga och gör det i alla fall.

  Är det någon som har fler tips på hur man kan hjälpa sin huvudman att hitta en bostad?

  #5238
  Anonym
  Inaktiv

  Hej Gudrun!
  Innehåller ditt förordnande alla tre delarna; bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person?

  Har du talat med vårdgivaren om att man eventuellt kan utförda intyg som du kan använda i samtal med socialtjänsten?

  Om din huvudman saknar inkomst finns det kanske möjlighet, på grund av huvudmannens sjukdom, att få ett särskilt läkarutlåtande som ger dig underlag att söka sjukersättning?

  Kan det vara aktuellt med särskilt boende på grund av sjukdom hos huvudman, så du kan be om hjälpmav biståndshandläggare?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Övrigt” är stängt för nya ämnen och svar.