Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8833
  Anonym
  Inaktiv

  I samband med, att min huvudman avled lämnade jag en slutrapport som godkändes u.a. Enligt normala rutiner, ska dödsboet betala arvodet. När inga pengar kom, kontaktade jag advokaten, som skulle uträtta bouppteckningen. Han visste ingenting om den saken och dessutom var bouppteckningen avslutad och skickad till tingsrätten.. Han hade inte fått något betalningsuppdrag från öfn. När jag kontaktade handläggaren där erkände hon, att hon glömt att skicka betalningsuppdraget till advokaten. Öfn vägrade ta ansvar för sitt fel och jag gick miste om arvodet, trots överklagan till Förvaltningsrätten och senare Tingsrätten. Öfn anmodade mig att kontakta arvingen och kräva henne (mor 86 år) på pengarna, vilket jag tyckte var högst olämpligt. Enligt lag ärver man inte skulder.
  Hur skulle jag ha agerat?

  #8882
  Anonym
  Inaktiv

  Eftersom överförmyndaren förorsakat att du gått miste om arvodet vore det väl rimligt att överförmyndaren betalar dig även om det enl lagstiftningen skulle vara dödsboet..
  Ett sätt kan vara att göra en skriftlig framställan hos överförmyndaren. Då får du i vart fall ett beslut som du kan pröva att överklaga. Att lämna gode. män utan arvode underlättar ju inte rekryteringen.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Arvode” är stängt för nya ämnen och svar.