Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9772
  Anonym
  Inaktiv

  Min hm har skulder till kronofogden och för att bekosta en flytt som skulle kunna förbättra hm tillvaro behöver jag spara 5000-10000 kr. För en annan hm som hade ca 6000 sparat på ett konto gjorde kronofogden en utmätning på nästan hela beloppet. Nu är jag orolig för att spara ihop en liten ekonomisk buffert för hm som har utmätning, allt kan ju plötsligt bara försvinna. Jag antar att det är fler som känner igen problemet, vore tacksam för synpunkter och råd.

  #9773
  Anonym
  Inaktiv

  Man måste kommunicera med KFM och sedan meddela dem skriftligt hur och vad man tänker. Jag sparar fn till en (1) huvudman för ett ändamål som KfM medger. Och vanligen godkänns sparande till ex; tandläkarbesök, glasögon, ställföreträdarens arvode (om huvudman ex har merkostnadsersättning att täcka arvodesbeslut). Mitt förslag är att du kontaktar KfM och talar med dem.

  En sak till: Om KfM gör en utmätning från sparkonto så ska man börja med att skriva och begära ”rättelse”-inte överklaga. En rättelse behandlas av KfM medan ett överklagande blir ett ärende för Tingsrätten och tar mycket mer tid.

  #9787
  Anonym
  Inaktiv

  Hej Tommy, tack för svaret, jag ska kontakta kronofogden och beskriva mitt problem för dem.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Forumet ”Förvalta egendom” är stängt för nya ämnen och svar.