2021-12-14 | Nyheter och reportage

Ny besöksgrupp i Stockholm

Från vänster: Emilia Michelsson, Leif Lindahl, Märta Frank, Thomas Karlsson och Jenny Wallqvist Papageorgadas. Foto: Erika Vargues Engström.

Stockholm har inte haft en besöksgrupp på över tio år – fram tills nu. Bakom den står medlemmar i lokalföreningen Solna Sundbyberg, som just nu förbereder sig för uppdraget med RFS besöksgruppsutbildning.
– Det känns hoppfullt, då vi av erfarenhet vet att besöksgrupper uppskattas av såväl kriminalvården och intagna som besökare, säger Märta Frank, kriminalvårdsombudsman på RFS.

I början av december höll hon, tillsammans med RFS studieansvarige Thomas Karlsson, det andra tillfället av besöksgruppsutbildningen för deltagarna från Solna Sundbybergs lokalförening.

– Det är många rutiner att lära in och en hel del mental förberedelse.  Vi går igenom allt från bemötande och respekt för individen till idén om vilka vi kommer möta och vad som förväntas av besöksgrupperna, säger Märta Frank.

Under dagen pratade de bland annat om gränssättning, studiecirklar och vikten av att vara personlig men inte privat.

– Det var en engagerad grupp och det blev många bra diskussioner.

Nästa utbildningstillfälle för besöksgruppen är den 12 januari 2022.

 

Vill du veta mer om besöksgrupper?

 


2022-05-17

Nyheter och reportage

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget