2021-12-14 | Nyheter och reportage

Ny besöksgrupp i Stockholm

Från vänster: Emilia Michelsson, Leif Lindahl, Märta Frank, Thomas Karlsson och Jenny Wallqvist Papageorgadas. Foto: Erika Vargues Engström.

Stockholm har inte haft en besöksgrupp på över tio år – fram tills nu. Bakom den står medlemmar i lokalföreningen Solna Sundbyberg, som just nu förbereder sig för uppdraget med RFS besöksgruppsutbildning.
– Det känns hoppfullt, då vi av erfarenhet vet att besöksgrupper uppskattas av såväl kriminalvården och intagna som besökare, säger Märta Frank, kriminalvårdsombudsman på RFS.

I början av december höll hon, tillsammans med RFS studieansvarige Thomas Karlsson, det andra tillfället av besöksgruppsutbildningen för deltagarna från Solna Sundbybergs lokalförening.

– Det är många rutiner att lära in och en hel del mental förberedelse.  Vi går igenom allt från bemötande och respekt för individen till idén om vilka vi kommer möta och vad som förväntas av besöksgrupperna, säger Märta Frank.

Under dagen pratade de bland annat om gränssättning, studiecirklar och vikten av att vara personlig men inte privat.

– Det var en engagerad grupp och det blev många bra diskussioner.

Nästa utbildningstillfälle för besöksgruppen är den 12 januari 2022.

 

Vill du veta mer om besöksgrupper?

 


2023-10-16

Nyheter och reportage

Lansering: Rätt att delta – med hjälp av ställföreträdare!

Riksförbundet Frivilliga Samhällsarbetare (RFS) hälsar medverkande i projektet, samarbetspartners, myndigheter och andra som kommer i kontakt med överförmyndarfrågor välkomna till lanseringen av projektet Rätt att delta - med hjälp av ställföreträdare!   Inom ramen för projektet har två webbutbildningar tagits fram för...

Läs hela inlägget


2023-09-04

Nyheter och reportage

Nya lathundar för “föreningsmallen” och “instagram för lokalföreningar”.

Nu finns en uppdaterad föreningsmall för dig som möter potentiella medlemmar. Det är bara att skriva ut mallen och använda vid behov! RFS- kansli har även tagit fram en lathund för hur din lokalförening kan starta upp och använda sig av...

Läs hela inlägget


2023-08-14

Nyheter och reportage

Halvårsredovisning av verksamhet i RFS lokalföreningar för jan-juni

Var god fyll i alla frågor och se till att gå igenom hela formuläret till dess slut för att dina svar ska sparas. Klicka på länken nedanför för att komma till formuläret: https://sv.surveymonkey.com/r/RFShalvarsredovisningVT2023 Besöksgruppsverksamheten redovisas på separat blankett. Kontakta RFS kansli på info@rfs.se eller...

Läs hela inlägget