2020-12-14 | Nyheter och reportage 2020

Vardagsekonomi – nu som digital utbildning

Den 21 november höll RFS studieansvarig Thomas Karlsson utbildningen Vardagsekonomi digitalt för Gävles lokalförening. Det var första gången utbildningen, som är är framtagen för biträdande övervakare, genomfördes online. Fyra personer medverkade under dagen.

Syftet med utbildningen är att biträdande övervakare ska få tillgång till övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt prata vardagsekonomi med sin klient.

– Det gick bra, deltagarna tyckte att de hade fått mycket material. Vi kommer sedan ha en uppföljningsdag för att gå igenom den information som de vill uppdatera, säger Thomas Karlsson.

Norrköpings övervakarförening var näst på tur, och hade sin utbildning den 28 november.

En av de fem deltagarna menade att informationen var användbar även i hens uppdrag som kontaktperson.

Tanken är att medlemmar som har gått utbildningen i sin tur ska kunna hålla den för andra biträdande övervakare i Frivården.

Nästa utbildning genomförs med RFS Göteborg i början av 2021. Lokalföreningar kan också göra en intresseanmälan om de vill ta del av utbildningen.

Vill du veta mer om Vardagsekonomi?

Kontakta Thomas Karlsson, RFS studieansvarig.
Mejl: thomas.karlsson@rfs.se
Tfn: 08-556 068 34


2023-09-04

Nyheter och reportage 2020

Nya lathundar för “föreningsmallen” och “instagram för lokalföreningar”.

Nu finns en uppdaterad föreningsmall för dig som möter potentiella medlemmar. Det är bara att skriva ut mallen och använda vid behov! RFS- kansli har även tagit fram en lathund för hur din lokalförening kan starta upp och använda sig av...

Läs hela inlägget


2023-08-14

Nyheter och reportage 2020

Halvårsredovisning av verksamhet i RFS lokalföreningar för jan-juni

Var god fyll i alla frågor och se till att gå igenom hela formuläret till dess slut för att dina svar ska sparas. Klicka på länken nedanför för att komma till formuläret: https://sv.surveymonkey.com/r/RFShalvarsredovisningVT2023 Besöksgruppsverksamheten redovisas på separat blankett. Kontakta RFS kansli på info@rfs.se eller...

Läs hela inlägget


2023-06-07

Nyheter och reportage 2020

RFS förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt slutar sin tjänst vid RFS kansli den 13 augusti.

RFS förbundssekreterare Joanna Graumann Walnestedt slutar sin tjänst vid RFS kansli den 13 augusti. Rekrytering av hennes efterträdare startar så snart som möjligt. – Joanna har under 3,5 år gjort en ovärderlig insats för förbundet och vi önskar henne all lycka...

Läs hela inlägget