2020-12-14 | Nyheter och reportage

Vardagsekonomi – nu som digital utbildning

Den 21 november höll RFS studieansvarig Thomas Karlsson utbildningen Vardagsekonomi digitalt för Gävles lokalförening. Det var första gången utbildningen, som är är framtagen för biträdande övervakare, genomfördes online. Fyra personer medverkade under dagen.

Syftet med utbildningen är att biträdande övervakare ska få tillgång till övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt prata vardagsekonomi med sin klient.

– Det gick bra, deltagarna tyckte att de hade fått mycket material. Vi kommer sedan ha en uppföljningsdag för att gå igenom den information som de vill uppdatera, säger Thomas Karlsson.

Norrköpings övervakarförening var näst på tur, och hade sin utbildning den 28 november.

En av de fem deltagarna menade att informationen var användbar även i hens uppdrag som kontaktperson.

Tanken är att medlemmar som har gått utbildningen i sin tur ska kunna hålla den för andra biträdande övervakare i Frivården.

Nästa utbildning genomförs med RFS Göteborg i början av 2021. Lokalföreningar kan också göra en intresseanmälan om de vill ta del av utbildningen.

Vill du veta mer om Vardagsekonomi?

Kontakta Thomas Karlsson, RFS studieansvarig.
Mejl: thomas.karlsson@rfs.se
Tfn: 08-556 068 34


2021-09-10

Nyheter och reportage

Digital utbildning i vardagsekonomi 21 oktober

  Välkommen till RFS digitala utbildning i vardagsekonomi!  Syftet med utbildningen är att rusta frivilliga samhällsarbetare med övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt kunna prata vardagsekonomi med sin klient eller brukare. Exempel på innehåll: Koll på pengar – vad går pengarna till, och...

Läs hela inlägget


2021-09-08

Nyheter och reportage

Angående annons från Lexly

Det juridiska företaget Lexly har i dagarna publicerat en annons i Göteborgsposten, Helsingborgs Dagblad (4/9) och Svenska dagbladet (5/9) med syftet att göra reklam för framtidsfullmakter. Annonsen utgörs av texten ”Jag litar blint (tills han tömmer alla mina konton) på...

Läs hela inlägget


2021-08-05

Nyheter och reportage

Digital fortbildning i privatekonomi 23 sep

Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid" är anpassad efter medlemmar inom RFS, och vänder sig till dig som är god man, kontaktperson, stödperson, förvaltare, medförmyndare, biträdande övervakare eller besökare och utbildare på häkten och anstalter. Utbildningen har ett brett innehåll inom privatekonomi,...

Läs hela inlägget