2020-12-14 | Nyheter och reportage

Vardagsekonomi – nu som digital utbildning

Den 21 november höll RFS studieansvarig Thomas Karlsson utbildningen Vardagsekonomi digitalt för Gävles lokalförening. Det var första gången utbildningen, som är är framtagen för biträdande övervakare, genomfördes online. Fyra personer medverkade under dagen.

Syftet med utbildningen är att biträdande övervakare ska få tillgång till övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt prata vardagsekonomi med sin klient.

– Det gick bra, deltagarna tyckte att de hade fått mycket material. Vi kommer sedan ha en uppföljningsdag för att gå igenom den information som de vill uppdatera, säger Thomas Karlsson.

Norrköpings övervakarförening var näst på tur, och hade sin utbildning den 28 november.

En av de fem deltagarna menade att informationen var användbar även i hens uppdrag som kontaktperson.

Tanken är att medlemmar som har gått utbildningen i sin tur ska kunna hålla den för andra biträdande övervakare i Frivården.

Nästa utbildning genomförs med RFS Göteborg i början av 2021. Lokalföreningar kan också göra en intresseanmälan om de vill ta del av utbildningen.

Vill du veta mer om Vardagsekonomi?

Kontakta Thomas Karlsson, RFS studieansvarig.
Mejl: thomas.karlsson@rfs.se
Tfn: 08-556 068 34


2022-05-17

Nyheter och reportage

Utbildning om mänskliga rättigheter och svensk tvångsvård

Den 8 juni kl. 14 -17 anordnar Civil Rights Defenders en utbildning för RFS lokalföreningar. Grundutbildningen ger en översikt över vilka mänskliga rättigheter som finns, hur de relaterar till svenska lagar och var en kan vända sig om rättigheterna inte...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

19/5 Digital fortbildning i privatekonomi för dig som möter ekonomiskt utsatta

En ny livssituation kan ändra de ekonomiska förutsättningarna och kan drabba oss alla. Det är här en kostnadsfri kurs för dig som i ditt arbete möter personer i framförallt ekonomisk utsatthet. Kursen genomförs som ett webbseminarium med kompletterande självstudier. Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid"...

Läs hela inlägget


2022-04-06

Nyheter och reportage

27/4 Information om hur god man söker bidrag för huvudman

Är du god man och intresserad av att veta mer om hur du söker ekonomiskt bidrag för din huvudman?   RFS och Föreningen FVO bjuder in till genomgång av ansökan om medel. Vi går igenom ansökningsprocessen hos FVO och visar vilka möjligheter...

Läs hela inlägget