2020-12-14 | Nyheter och reportage

Vardagsekonomi – nu som digital utbildning

Den 21 november höll RFS studieansvarig Thomas Karlsson utbildningen Vardagsekonomi digitalt för Gävles lokalförening. Det var första gången utbildningen, som är är framtagen för biträdande övervakare, genomfördes online. Fyra personer medverkade under dagen.

Syftet med utbildningen är att biträdande övervakare ska få tillgång till övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt prata vardagsekonomi med sin klient.

– Det gick bra, deltagarna tyckte att de hade fått mycket material. Vi kommer sedan ha en uppföljningsdag för att gå igenom den information som de vill uppdatera, säger Thomas Karlsson.

Norrköpings övervakarförening var näst på tur, och hade sin utbildning den 28 november.

En av de fem deltagarna menade att informationen var användbar även i hens uppdrag som kontaktperson.

Tanken är att medlemmar som har gått utbildningen i sin tur ska kunna hålla den för andra biträdande övervakare i Frivården.

Nästa utbildning genomförs med RFS Göteborg i början av 2021. Lokalföreningar kan också göra en intresseanmälan om de vill ta del av utbildningen.

Vill du veta mer om Vardagsekonomi?

Kontakta Thomas Karlsson, RFS studieansvarig.
Mejl: thomas.karlsson@rfs.se
Tfn: 08-556 068 34


2024-05-20

Nyheter och reportage

Hjälp att rösta i EU-valet

Snart är det dags för sommarens EU-val och alla som får rösta ska ha möjlighet gör det. Som frivillig samhällsarbetare kan det vara bra att ge praktiska råd och hjälp för att rösta. Den 9 juni 2024 är det val till...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson i SvD

Om jag behöver hjälp, hur vill jag att mina medmänniskor ska stötta mig? En relevant fråga att ställa till sig själv när vi tänker oss vilket samhälle vi själva vill ha. RFS förbundssekreterare Fredrik Nilsson intervjuades nyligen av Human Performance för...

Läs hela inlägget


2024-04-24

Nyheter och reportage

RFS medverkan i Trygghetsberedningens utredning

RFS har fått möjligheten att delta och ge inspel, utifrån vår kunskap och erfarenhet, i pågående utredning om återfallsbrottslighet. Samverkan i syfte att förebygga återfall i brott En parlamentariskt sammansatt kommitté i form av en trygghetsberedning ska, biträdd av sakkunniga och experter,...

Läs hela inlägget