2020-12-14 | Nyheter och reportage

Vardagsekonomi – nu som digital utbildning

Den 21 november höll RFS studieansvarig Thomas Karlsson utbildningen Vardagsekonomi digitalt för Gävles lokalförening. Det var första gången utbildningen, som är är framtagen för biträdande övervakare, genomfördes online. Fyra personer medverkade under dagen.

Syftet med utbildningen är att biträdande övervakare ska få tillgång till övningar och verktyg för att på ett enkelt och motiverande sätt prata vardagsekonomi med sin klient.

– Det gick bra, deltagarna tyckte att de hade fått mycket material. Vi kommer sedan ha en uppföljningsdag för att gå igenom den information som de vill uppdatera, säger Thomas Karlsson.

Norrköpings övervakarförening var näst på tur, och hade sin utbildning den 28 november.

En av de fem deltagarna menade att informationen var användbar även i hens uppdrag som kontaktperson.

Tanken är att medlemmar som har gått utbildningen i sin tur ska kunna hålla den för andra biträdande övervakare i Frivården.

Nästa utbildning genomförs med RFS Göteborg i början av 2021. Lokalföreningar kan också göra en intresseanmälan om de vill ta del av utbildningen.

Vill du veta mer om Vardagsekonomi?

Kontakta Thomas Karlsson, RFS studieansvarig.
Mejl: thomas.karlsson@rfs.se
Tfn: 08-556 068 34


2021-02-12

Nyheter och reportage

Efterlysning: åsikter om att få hjälp av en god man

RFS projekt Rätt att delta vill veta hur det är att ha en god man. Vill du bidra med dina synpunkter? Delta i vår enkät. Projektet Rätt att delta – med stöd av ställföreträdare ska: göra det tydligare vad en god...

Läs hela inlägget


2021-01-13

Nyheter och reportage

Volontäruppdrag: Juridisk rådgivning för gode män

Vill du vara med och bidra med din expertis? Vi söker nu fler volontärer till vår volontärjuristsgrupp. Uppdraget handlar om att via mail besvara frågor från våra medlemmar som är gode män, förvaltare, gode män till ensamkommande barn och särskilt förordnade...

Läs hela inlägget


2021-01-13

Nyheter och reportage

Digital fortbildning i privatekonomi 28 april

Utbildningen är nu fullsatt! Hör av dig till info@rfs.se eller lina.karlsson@rfs.se om du vill stå på reservlista. Det kommer också fler kurstillfällen i höst.   Fortbildningen "Trygga din ekonomiska framtid" är anpassad efter medlemmar inom RFS, och vänder sig till dig som...

Läs hela inlägget