Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10351
  Anonym
  Inaktiv

  Hej,
  I kontakt med överförmyndarnämnden framkom att använda sig av generalfullmakt för att ge stöd åt huvudman i alla ärenden, är fullt tillräckligt. Denna generalfullmakt ifrågasätts av LSS- boende och LSS- handläggare på kommunen och man efterfrågar god man. Den fungerar utmärkt hos försäkringskassan, ansökan om färdtjänst och inköp m.fl.
  Skulle det finnas fördelar för mig och huvudmannen, om jag blev god man, i arbetet med att ge stöd åt huvudmannen utifrån de tre områdena, förvalta egendom, bevaka rätt och sörja för person?

  Vänligen, CMD

  #10352
  Anonym
  Inaktiv

  Om generalfullmakten endast anger att du ska sköta ekonomiska förehavanden kan jag förstå att den blir ifrågasatt av kommunen. Men om fullmakten också ger även rätt att sörja för person och/eller bevaka rätt så väger en generalfullmakt “tyngre” än ett förordnade som god man. Om den som gett ut fullmakten förstår vad saken gäller så skulle jag föreslå att fullmaktsgivaren utger en fullständig generalfullmakt där det framgår att det ingår för fullmäktigen förvalta egendom, bevaka rätt och sörja för person, om det har fungerat bra mellan fullmaktsgivare och fullmäktig. Detta blir i praktiken ett tyngre vägande dokument än registerutdrag om godmanskap.

  #10353
  Anonym
  Inaktiv
  #10356
  Anonym
  Inaktiv

  Tack så mycket för ditt svar angående generalfullmakt/god man.
  Vänligen, CMD

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Frågor om övriga frivilliguppdrag” är stängt för nya ämnen och svar.