Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5017
  Anonym
  Inaktiv

  Var går gränsen för att ta emot muta: HM tycker mycket om att laga mat och är stolt över att kunna detta. Vill nu bjuda GM på egen tillagad middag. Bakar också bullar som hon vill bjuda GM på.
  Vill också ge GM en julklapp varje år.

  #5206
  Anonym
  Inaktiv

  Jag erkänner att jag som GM fick en chokladkartong i julklapp senast utan att tänka på följderna…
  Att få en bulle till kaffet kan väl inte vara fel, däremot att bära hem en stor påse varje gång skulle jag ha svårt för.
  Jag kan heller inte se något fel i att bli bjuden på en “vardagsmiddag” även om jag själv aldrig fått någon.
  Trots allt så är det ett mänskligt uppdrag.

  #5207
  Anonym
  Inaktiv

  Jag skulle inte se en måltid tillsammans med en huvudman som en muta, det är snarare en fin gest från huvudmannen att visa sin uppskattning. jag har fått något doftljus av en huvudman där jag påpekat att hon ej behövt men där hon sedan insisterat. skulle aldrig ta emot saker jag vet kostat mycket pengar!

  #5209
  Anonym
  Inaktiv

  Enkla gåvor av detta slag (till jul eller födelsedag) och enkla måltider i samband med möten är ju normalt accepterade i näringslivet och även den offentliga förvaltningen. Men syftet med gåvan har förstås också betydelse för bedömningen. Om inte givaren har eller kan få någon fördel av gåvan, är det ju svårt att kalla den muta. Gåvor från HM på GM:s initiativ är en annan sak och där är nog reglerna i föräldabalken om det allmänna gåvoförbudet betydligt strängare.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Gränser för uppdraget” är stängt för nya ämnen och svar.