Kunskapsbank

Kunskapsbank

Du som förvaltare

Du som förvaltare kan anmäla flytt eller särskild postadress för din huvudman via Skatteverket. Huvudmannen har inte rätt att själv anmäla en särskild postadress/flyttanmälan eller att en särskild postadress ska upphöra, enligt Skatteverkets rättsliga vägledning.

Om en förvaltare lämnar sitt godkännande till huvudmannens flyttanmälan eller anmälan om särskild postadress och hänvisar till ett fullständigt förvaltarskap kan som regel anmälan godtas om förutsättningarna i övrigt är uppfyllda.

Du som förvaltare kan anmäla flytt för din huvudman på Skatteverkets pappersblankett SKV 7845, tillsammans med ett förordnande om fullständigt förvaltarskap om anmälan görs för första gången.

Du som förvaltare kan begära att din huvudmans post skickas till din adress. Det gör du genom att anmäla särskild postadress på pappersblankett SKV 7844 och skicka med ett förordnande om fullständigt förvaltarskap, om anmälan görs för första gången. Förvaltarens namn anges som c/o i anmälan. Det kostar inget att anmäla särskild postadress.

Observera att den särskilda postadressen inte ändras automatiskt för din huvudman om du som förvaltare flyttar till e annan adress.  Kom ihåg att anmäla särskild postadress för din huvudman när du som god man/förvaltare har flyttat till en ny adress.