Om RFS

Om RFS

 

Inom ramen för Arvsfondsprojektet Rätt att delta – med stöd av en ställföreträdare lanserade vi i januari 2022 Godmanspodden.

I godmanspodden kommer du bland annat att få tips och inspiration kring samarbete och delaktighet mellan huvudman och ställföreträdare. Tillsammans med kunniga gäster reder vi ut begrepp, lyfter aktuella frågor och reflekterar kring ställföreträdaruppdraget.

Nedan finns alla avsnitt som hittills kommit ut listade.

Avsnitt nr 1 – Vårt alldeles första pilotavsnitt fokuserar vi på temat delaktighet. Vi bryter ner ställföreträdarutredningen och dess förslag och lyssnar in några gode mäns tankar om utredningen.

Avsnitt nr 2 – Om att företräda en person med demens. Bland annat så kommer Wilhelmina Hoffman, direktör för Svenskt Demenscentrum navigera oss igenom demensens olika faser och vi bjuds på matnyttiga tips från gode män.

Avsnitt nr 3 – Denna gång dyker vi in i ämnet ADHD tillsammans med Förbundet Attention. Du får också höra två gode män som delar med sig av sina bästa tips.

Avsnitt nr 4 – Om delaktighet och engagemang. Avsnittet görs tillsammans med Medis 5 som är en daglig verksamhet i Stockholm med kulturell inriktning.

Samtliga avsnitt finns att lyssna på Spotify.