Medlemsservice

Medlemsservice

Internationella frivilligdagen 5 december

Den 5 december varje år firas internationella frivilligdagen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 och syftet är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt.

 

Internationella frivilligdagen är en förkortning av Internationella frivilligdagen för ekonomisk och social utveckling, engelska namnet är International Volonteer Day. Läs om FN:s kampanj inför firandet 2019

RFS och föreningarna firar dagen

Flera av RFS lokalföreningar firar frivilligdagen genom att dela ut information på stan, öppet hus eller fackeltåg. Ofta tillsammans med andra organisationer och med de myndigheter som tillsätter de lagreglerade frivilliguppdragen.

RFS uppmärksammar dagen på olika sätt, till exempel genom att ta fram pressmeddelande som även kan spridas lokalt, kampanj på Facebook eller liknande.

Tips till föreningarna

Hör av er till RFS kansli om ni planerar aktiviteter så kan vi lägga in det i den gemensamma kalendern här på RFS webb.

Ta gärna en bild på er aktivitet under själva frivilligdagen och lägg på RFS facebook-sida – dit kommer du genom att klicka på rubriken ”Inlägg från besökare” till vänster (du behöver vara inloggad i Facebook för att göra detta).

RFS flyer om värdet av frivilliga samhällsarbetares insatser som kan skrivas ut av lokalföreningen och delas ut, se bilaga nedan.

Flyer om värdet av frivilliga samhällsarbetare

Faktablad om frivilliga samhällsarbetares värde