Medlemsservice

Medlemsservice

Internationella frivilligdagen 5 december

Den 5 december varje år firas internationella frivilligdagen. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling 1985 och syftet är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt.


RFS brukar uppmärksamma dagen på olika sätt, till exempel genom att ta fram pressmeddelande som även kan spridas lokalt, kampanj på Facebook eller liknande.

Lokalt firande

En del av RFS lokalföreningar brukar uppmärksamma frivilligdagen genom att dela ut information på stan, öppet hus eller fackeltåg. Hör av er till RFS kansli om ni planerar aktiviteter så kan vi lägga in det i den gemensamma kalendern här på RFS webb.
Ta gärna en bild på er aktivitet under själva frivilligdagen och lägg på RFS facebook-sida – dit kommer du genom att klicka på rubriken ”Inlägg från besökare” till vänster (du behöver vara inloggad i Facebook för att göra detta), eller mejla in bilden till RFS kansli.

Ekonomiska värdet av insatserna

RFS flyer om värdet av frivilliga samhällsarbetares insatser som kan skrivas ut av lokalföreningen och delas ut, se bilaga nedan.

Flyer om värdet

Faktablad om frivilliga samhällsarbetares värde