RFS - Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare - Tillbaka startsidan

Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Människor till stöd för andra

Isuf Topilla Halmstads övervakar- och kontaktpersonsförening

Medlemmar på uppdrag

Läs om våra medlemmars insatser.

 • Viktigt med rätt information från början

  I kommande nyhetsbrev tipsar Anders Dahlgren, god man för ensamkommande barn, om vad som kan vara bra att tänka på vid ett nytt uppdrag. Anders är till exempel noga med att förklara att han inte är en tjänsteman som ska fatta beslut, utan är en vanlig samhällsmedborgare som gör det här frivilligt.
  Viktigt med rätt information från början
 • Frivilliga som fortsätter följa barnet

  Kenneth Pettersson och Carina Wendelsson är gode män för ensamkommande barn. För dem blir det ofta naturligt att fortsätta att följa barnen, både som särskilt förordnad vårdnadshavare när de fått uppehållstillstånd och efter 18-årsdagen.
  Frivilliga som fortsätter följa barnet
 • Stödjer dem som hamnat snett

  Frida Staaf är lekmannaövervakare till två jämnårig kvinnor. Hon vill hjälpa andra människor att byta bana i livet. I rollen som lekmannaövervakare har hon rollen att både stödja och kontrollera.
  Stödjer dem som hamnat snett
 • "Vi har utvecklats tillsammans"

  Glädjen i att möta och lyssna på andra människor är Gösta Eklunds drivkraft som god man och förvaltare.
  "Vi har utvecklats tillsammans"
 • Kontaktperson: "Jag har alltid haft intresse för människor"

  Att bryta ensamhet och hjälpa till att knäcka sociala koder kan vara en del av uppdraget som kontaktperson. För Ismet och Ismir Hadziz, har det nästan blivit lite av en livsstil att vara kontaktperson.
  Kontaktperson: "Jag har alltid haft intresse för människor"
 • Stödperson - "Att vara någons ljusglimt en stund"

  Isabella Canow har många järn i elden, men det är som stödperson för patienter som tvångsvårdas inom psykiatrin som hon känner att hon gör störst nytta.
  Stödperson - "Att vara någons ljusglimt en stund"
 • Rutinerade besökare stödjer nya

  Varje söndag får häktet Jönköping besök av två personer ur Jönköpings övervakarförenings besöksgrupp. Läs hur nya deltagare i besöksgruppen introduceras genom ett slags mentorskap.
  Rutinerade besökare stödjer nya
 • Det handlar om medmänsklighet

  Alla de lagreglerade frivilliguppdragen handlar om att stödja en medmänniska i en utsatt situation. Här berättar medlemmar i Örebro frivilliga samhällsarbetare om sina uppdrag och vad de får ut av medlemskap i en förening.
  Det handlar om medmänsklighet
 • Partnerkontaktperson stöd för ökad säkerhet

  Christina Svärding är en av de kvinnor som fått en tvådagars­utbildning av Kriminalvården och sedan dess haft ett nära samarbete med Stockholm Frivård under sina uppdrag. Uppdraget innebär att ge stöd och öka säkerheten för kvinnor­ vars partner eller före detta partner har använt hot, våld eller annat kontrollerande beteende.
  Partnerkontaktperson stöd för ökad säkerhet