Frivilliguppdragen

Frivilliguppdragen

Bli cirkelledare i vardagsekonomi!

Vill du bidra till att intagna i häkte och anstalt blir bättre rustade innan frigivning? Är du bekant med studiecirklar eller vill du lära dig det? Kanske kan RFS cirkelledarutbildning Vardagsekonomi vara något för dig!


RFS har tagit fram en ny studiecirkel i vardagsekonomi för intagna i häkte och anstalt. Cirkeln består av tre till fyra tillfällen. Klienter inom kriminalvården har ofta eller riskerar att få problem med skulder. Syftet med studiecirkeln är att intagna ska få möjlighet att diskutera och lära sig mer om sin privatekonomi.

En första pilotutbildning genomförs 17 november 2018 för frivilliga samhällsarbetare i RFS lokalföreningar i Stockholmsområdet. Häkte och anstalt i Stockholm är intresserade av att ha studiecirkeln. Om utbildningen faller väl ut och det finns finansiering är RFS plan att sprida studiecirkeln i hela landet.

Ingen förkunskap om kriminalvård behövs men det är önskvärt att ha kännedom om ekonomiska frågor. Ett mindre arvode utgår till cirkelledarna. Efter utbildningen kommer RFS studieansvarige finnas behjälplig kring planering och råd. Studiecirklarna kommer sedan ske på vardagar och dagtid. En förutsättning för att bli cirkelledare är att bli medlem i en lokalförening inom RFS.

När: 17/11 2018 kl. 10.00–16.00
Var: ABF-huset, Sveavägen 41

Vill du anmäla dig eller få veta mer? Välkommen att höra av dig till Thomas Karlsson, studieansvarig